Tomatenketchup

Tomatenketchup

4.5 127 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 Flaschen

Składniki

  • geschälte Tomaten (Bruttogewicht à 400 g)
    2 Dosen
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    70 g
  • Ananas, frisch oder aus der Dose, in Stücken
    250 g
  • Apfel (z.B. Boskop), geviertelt
    100 g
  • rote Paprika in Stücken
    50 g
  • Ahornsirup
    200 g
  • Apfelessig
    80 g
    80 g Cidre-Essig
  • Salz
    2 TL
  • Curry
    1 gestr. EL
  • Tomatenmark
    70 g

Wartości odżywcze na 1 Flasche

Kalorie 321 kcal / 1343 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 4.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...