Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelklöße
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln mit Schale500 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen100 g
-
Ei1
-
Weichweizengrieß50 g
-
Salz1 TL
-
Muskat2 Prisen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
961 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sauce Hollandaise
15 min
Remoulade
10 min
Eierstich (Suppeneinlage)
15 min
Eierstich
25 min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 godz.
Panko - Japanisches Paniermehl
24 godz.
Reibekuchen
45 min
Apfelrotkohl
1 godz. 10 min
Markklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Frankfurter Kranz
6 godz.
Apfelrotkohl aus dem Glas
1 godz. 20 min
Kartoffelpuffer
20 min