Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 500 g Kartoffeln, mit Schale
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Ei
- 50 g Weichweizengrieß
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 961 kJ / 229 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße Grundsauce - helle Basissauce mit weißem Gemüse
40min
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Sauce Hollandaise
15 Min
Panierter Fisch mit Remoulade
40min
Lyoner
12h
Kartoffelpuffer
20 Min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1小时
Remoulade
10min
Sauerbraten
72h
Apfelrotkohl aus dem Glas
1h 20min
Kalbstafelspitz mit Meerrettichsauce und Kartoffeln
1 Std. 30 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 Std.