![Aioli à la Axel Henkel Aioli à la Axel Henkel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58D18E7D-55A2-489C-8F94-3E2261B689D8/Derivates/C3377937-5830-4ED3-8EF6-849030A89E66.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Knoblauchzehen
- 150 g Mayonnaise (siehe Tipp)
-
150
g griechischer Schafsmilchjoghurt, mit 10 % Fett
lub 150 g Crème fraîche - 20 g Olivenöl
- 10 g Limettensaft
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 6004 kJ / 1433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 152 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Currywurst-Sauce à la Sansibar
30 min.
Kräuterbutter
5min
Kräuterbutter
10min
Patatas Bravas mit Chorizo
1 godz. 15 min
Kanarische Runzelkartoffeln mit Meersalz
45min
Zitrus-Aioli
10min
Kräuterbutter au Café de Paris
1h 10min
Aioli light
5min
Currywurst mit Sansibar Currysauce
30 min.
Aprikosen-Knoblauch-Creme
10min
Knoblauchcreme à la Ikors
10min
Aioli, klassisch
10min