Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 50 g azeite q.b. p/ pincelar
- 200 g leite
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 400 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 50 g queijo parmesão
- 250 g queijo-creme
- Legumes variados cortados em rodelas e palitos p/ decorar
- Azeitonas pretas s/ caroço q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 156 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Granola para os mais novos
1 Std.
Bolachas - chocolate, arandos e laranja
1 Std.
Bolachas de cacau
1 Std. 30 Min
Bolo de aniversário
1 Std.
Bolachas xadrez
1h 5min
Bolo xadrez
1 Std. 40 Min
Crocante de arroz e chocolate
35 Min
Línguas de veado
25 Min
Bolo de anos Baleia
6 Std.
Bolachas de leite condensado cozido
1 Std.
Bolachas com doce
1 Std. 30 Min
Piza 4 estações
1 Std.