Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g natas
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 40 g açúcar
- 2 ovos
- ½ c. chá de sal
- 450 g farinha tipo 65
- 100 g manteiga cortada em pedaços
Recheio
- 10 fatias de bacon
- 200 g queijo flamengo cortado em pedaços
- 50 g manteiga
- 5 ovos
- 1 c. chá de mostarda
- Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
- 10 g cebolinho picado
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2845 kJ / 680 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Tarteletes de morango
1h 15min
Pãezinhos recheados com frango e bacon
1j
Pãezinhos de queijo
2 Std.
Bolo estrela
1 Std. 40 Min
Crepes com recheio de espargos
50 Min
Folar de carnes
2 Std. 20 Min
Trança
2 Std. 20 Min
Bola de atum, pimentos e azeitonas
2ωρ. 50 λεπτ.
Pão de alho e ervas
1 Std. 40 Min
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Pão de piza
1j
Pãezinhos enrolados
1 Std. 45 Min