Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 200 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g vinho branco
- 100 g tomate em pedaços
- 1050 g água
- 1 c. chá de sal
- 350 g arroz carolino
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 150 g pimento cortado em tiras
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- Coentros picados q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 370 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Massada de lulas
35 min
Esparguete com berbigão
40 min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30 min
Frango guisado com cogumelos
30 min
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30 min
Lulas guisadas
50 min
Empadão surpresa de bacalhau
1h 5min
Tagliatelle com peru e ervilhas
1h
Arroz com bacalhau, ovo e salsa
1h
Feijoada de tamboril e camarão
30 min
Arroz de polvo
1h 15 min
Arroz de peixe
55 min