Atum com pasta de pimento e amêndoa

Atum com pasta de pimento e amêndoa

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
15 doses

Składniki

  • amêndoa c/ pele
    100 g
  • sementes de sésamo
    60 g
  • água mais q.b. p/ demolhar
    60 g
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    40 g
  • dentes de alho
    2
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • pimento vermelho assado, cortado em pedaços
    300 g
  • pão alentejano cortado em fatias finas, torrado
    1000 g
  • atum em lata escorrido
    500 g
  • Cebolinho picado q.b. p/ servir
  • Azeite q.b. p/ regar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 312.9 kcal / 1309.3 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 36.4 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 633.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...