Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Palitos de legumes fermentados
- 600 g mistura de legumes s/ casca (cenoura, aipo, rabanete, couve-rábano, feijão verde, etc.), cortados em palitos (1x10 cm aprox.)
- 750 g água
- 15 g sal
-
1
c. chá de sementes de mostarda (opcjonalnie)
lub 1 c. chá de semente de funcho seca (opcjonalnie)
Salada de batata
- 3 pés de salsa cortada em pedaços
- 500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 750 g batata p/ cozer cortada em pedaços pequenos
- 30 g cebola
- 1 c. chá de mostarda
-
30
g azeite
lub 30 g maionese - 30 g vinagre
- 2 pitadas de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1216.7 kJ / 290.8 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 47.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2686.8 mg
Alternatywne przepisy
Roupa velha de peru
1 godz. 10 min
Almôndegas com lentilhas
4h
Cozer 600 g de ervilhas
30 min
Omelete de espinafres e presunto
30 min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 min
Sopa proteica de lentilhas e feijão-preto
40 min
Esparguete à carbonara
30 min
Cozer 500-800 g de alho-francês
35 min
Omelete de claras com curgete
30 min
Salada grega de espelta
30 min
Creme de limão com morangos
10min
Refogar 200-300 g de cebola
20 min