Salada de batata com legumes fermentados

Salada de batata com legumes fermentados

4.0 3 oceny
Przygotowanie 20 godz.
Czas całkowity 93 godz.
4 doses

Składniki

Palitos de legumes fermentados
  • mistura de legumes s/ casca (cenoura, aipo, rabanete, couve-rábano, feijão verde, etc.), cortados em palitos (1x10 cm aprox.)
    600 g
  • água
    750 g
  • sal
    15 g
  • sementes de mostarda (opcjonalnie)
    1 c. chá de
    1 c. chá de semente de funcho seca
Salada de batata
  • salsa cortada em pedaços
    3 pés de
  • água
    500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • batata p/ cozer cortada em pedaços pequenos
    750 g
  • cebola
    30 g
  • mostarda
    1 c. chá de
  • azeite
    30 g
    30 g maionese
  • vinagre
    30 g
  • pimenta
    2 pitadas de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 290.8 kcal / 1216.7 kJ
Białko 7.9 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 47.8 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 2686.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...