Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 250 g fiambre
- 800 g água
- 6 batatas p/ cozer inteiras (200 g cada aprox.)
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 2 ovos
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- Cebolinho picado q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1552.6 kJ / 371.1 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1235.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1 godz. 10 min
Crepes de frango com milho
1h 15min
Menu: Creme de legumes, Frango com batata e ervilhas e Vulcões de chocolate
1h
Asas de frango com molho de amendoim e arroz
50 min
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Avelãs crocantes com baunilha e café
72h
Lombo de porco com molho de chalota e vinho do Porto e batata-doce assada - TM6
1h 40min
Gelados proteicos
4h 30min
Quiche de presunto e camembert
1h
Papelotes de pescada e legumes a vapor - TM6
1h
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Rolo de carne oriental
1h