Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 250 g fiambre
- 800 g água
- 6 batatas p/ cozer inteiras (200 g cada aprox.)
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 2 ovos
- 100 g natas
- 1 c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- Cebolinho picado q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1552.6 kJ / 371.1 kcal
- Białko
- 17.6 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1235.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes com pasta de atum
30min
Espetos de carne picada e hambúrgueres
20min
Gelado de cookies
9h
Croquetes surpresa
40min
Torcidos de erva doce
Brak ocen
Vazia no forno com molho picante
4 godz. 20 min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Torta de presunto e requeijão
2 godz. 10 min
Hambúrguer de frango em pão nuvem
45min
Douradinhos Bimby®
1 Std.
Mini-lasanha de carne e ricota
1 Std.
Carbonara de salsichas
40min