Hambúrgueres de pão folhado com iscas e molho de queijo e salsa

5.0 1 rating
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 25 godz.
6 doses

Składniki

Pão folhado
  • água
    120 g
  • leite meio-gordo
    120 g
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    500 g
  • açúcar refinado
    50 g
  • manteiga
    50 g
  • sal
    1 c. chá de
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • manteiga fria
    250 g
  • ovo batido
    1
  • Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar
Chutney de tâmaras caramelizadas
  • fígado cortado em fatias finas
    700 - 800 g
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • tâmara s/ caroço
    150 g
  • cebola roxa
    30 g
  • azeite
    10 g
  • vinagre balsâmico
    20 g
  • mel
    15 g
  • água
    30 g
  • sal
    1 pitada de
  • sumo de limão
    5 gotas de
Mistura de salsa
  • salsa
    20 g
  • alho
    1 - 2 dentes de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
  • azeite
    60 g
Molho de queijo
  • queijo cheddar cortado em pedaços
    220 g
  • manteiga
    40 g
  • natas
    180 g
  • paprika
    1 c. chá de
Montagem
  • azeite
    1 fio de
  • Molho barbecue q.b. p/ barrar
    ketchup
  • Salada mista q.b. p/ servir
  • pimenta preta
    ½ c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1198 mg
Białko 49 g
Kalorie 5861.2 kJ / 1400.9 kcal
Tłuszcz 89.9 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 47 g
Węglowodany 101.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...