Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 220 g de fetuccine (pasta larga seca)
- 1 cda de aceite vegetal
Salsa
- 130 g de queso parmesano, en trozos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 2 cda de harina
- 1 diente de ajo
- 400 g de leche
- ½ cdita de concentrado de caldo de pollo (opcjonalnie)
- ¾ cdita de sal, o al gusto
- ¾ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ¾ cdita de nuez moscada en polvo, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4280 kJ / 1023 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 3645 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15 min
Arroz frito
40min
Yakimeshi vegetariano
35min
Sopa de tortilla
40min
Fettuccini Alfredo
30 dk
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 dk
Salpicón de res
1h
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Sopa de tortilla
25min
Enchiladas suizas
1h
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Hot cakes
40min