![Fetuccine Alfredo Fetuccine Alfredo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/376F934D-2E64-4FC4-A92F-9729A571EA61/Derivates/39233641-090E-46F7-B2E1-7B4E204EB111.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 220 g de fetuccine (pasta larga seca)
- 1 cda de aceite vegetal
Salsa
- 130 g de queso parmesano, en trozos
- 30 g de mantequilla, en trozos
- 2 cda de harina
- 1 diente de ajo
- 400 g de leche
- ½ cdita de concentrado de caldo de pollo (opcjonalnie)
- ¾ cdita de sal, o al gusto
- ¾ cdita de pimienta molida, o al gusto
- ¾ cdita de nuez moscada en polvo, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4280 kJ / 1023 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 108 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 3645 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Adobo con carne
50 min
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1 Std.
Hot cakes
40 Min
Frappuccino
5 min
Res con teriyaki y arroz al vapor
1 godz. 50 min
Sopa de tortilla
25 Min
Fettuccini Alfredo
30 Min
Enchiladas suizas
1 Std.
Yakimeshi vegetariano
35 Min
Roles de canela con glaseado
2h 30 min