![Carne de res a la jardinera Carne de res a la jardinera](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D003B7DD-2760-49F3-9BFF-F6C68C37DBD1/Derivates/EC028BBE-C08B-4399-A73D-D3C7A042EBD2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 250 g de jitomate
- 30 g de aceite
- 100 g de tocino ahumado, en trozos
- 400 g de bistec de res, en cubos
- 400 g de papas, en cubos (2 cm)
- 2 cubos de caldo de res, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 200 g de zanahoria, en cubos (2 cm)
- 100 g de chícharos congelados
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1449 kJ / 345 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Res con pimientos y salsa picante
40min
Cacerola de pollo
30min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pastel de carne
40min
Pollo en jitomate con papas y budín de chocolate
40min
Pollo al cilantro
35min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Pastel de carne
50min
Fajitas de res con verduras salteadas
30min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pechugas a la reina
35min
Bisteces a la mexicana
30min