Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 250 g de jitomate
- 30 g de aceite
- 100 g de tocino ahumado, en trozos
- 400 g de bistec de res, en cubos
- 400 g de papas, en cubos (2 cm)
- 2 cubos de caldo de res, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 200 g de zanahoria, en cubos (2 cm)
- 100 g de chícharos congelados
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1449 kJ / 345 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Pollo al cilantro
35min
Estofado de res
1h 40min
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35min
Cerdo entomatado
50 min
Pollo en jitomate con papas y budín de chocolate
40 min
Pasta con pollo, champiñones y ejotes
40 min
Fettuccini con pollo y chícharos
35min
Cacerola de pollo
30 Min
Carne de res con pimientos
25min