Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de aceite de oliva virgen extra
- 4 - 5 dientes de ajo
- 1 - 2 trozos de guindilla roja
- 350 - 400 g de gambas crudas peladas
- ½ cucharadita de sal
- 20 g de zumo de limón (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 691 kJ / 165 kcal
- Białko
- 11.46 g
- Węglowodany
- 0.96 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.08 g
Alternatywne przepisy
Gulas al estilo tradicional
25min
Alitas de pollo al ajillo
30min
Patatas al vapor
30min
Almejas a la marinera
30min
Patatas para guarnición o para tortilla
30min
Coquinas al ajillo
1 godz.
Navajas con mojo verde
40min
Revolconas con pulpo
45min
Gamba blanca de Huelva cocida
35min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Almejas a la sidra
15 Min
Huevos revueltos con espárragos y gambas para dos
15 Min