Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 400 g de almejas frescas
-
1
cucharada de sal gorda
lub 2 cucharaditas de sal - 3 - 4 dientes de ajo
- 80 g de aceite de oliva
- 1 - 2 pellizcos de hebras de azafrán
- 400 g de calamares frescos limpios y en trozos
- 100 g de tomate triturado en conserva
- ½ cucharadita de pimentón
- ½ cucharadita de colorante amarillo (opcjonalnie)
- 700 g de fumet de pescado
- 1 cucharadita de sal
- 350 g de arroz de grano redondo
- 500 g de mejillones frescos limpios
- 6 gambones crudos enteros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1798 kJ / 430 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 822.7 mg
Alternatywne przepisy
Zarzuela de pescados y mariscos
1h
Arroz amarillo con calamares y carabineros para dos
35 min
Paella mixta (HESTAN CUE)
40 min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10 min
Paella de pollo y marisco XXL
1h
Fideuá de mariscos
45 min
Risotto de calamares y langostinos
1h
Arroz empurdanés
1h
Paella del senyoret
1h 30min
Paella mixta rústica
1h
Arroz con sepia y cigalas
1h
Arroz de marisco del senyoret (Cocción de arroz)
1h 25 min