Arroz caldoso con especias

Arroz caldoso con especias

4.5 914 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

  • dientes de ajo
    2
  • de cebolla
    100 g
  • de aceite de oliva
    30 - 50 g
  • de filete de pechuga de pollo de pollo sin piel en trozos
    200 g
  • de tomate triturado en conserva
    250 g
  • de azúcar
    1 cucharadita
  • de vino blanco
    150 g
  • de arroz de grano redondo
    160 g
  • de pimiento rojo en trozos de 1-2 cm
    50 g
  • de caldo
    700 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de pimienta molida
    1 cucharadita
  • de especias variadas molidas (clavo, canela, cominos, pimentón)
    1 cucharada
  • de colorante alimentario
    1 cucharadita
  • hebras de azafrán
    3 - 4

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 368 kcal / 1541 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 42.9 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 753.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...