![Albóndigas de tempeh Albóndigas de tempeh](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4C36A523-1FC0-4FE3-A762-79E1F4FFA312/Derivates/EA65A489-5E82-46D2-90B9-37BE469046FF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caldillo y arroz rojo al vapor
- 360 g de jitomate, en cuartos
- 175 g de pimiento rojo, sin semillas
- 50 g de cebolla
- ½ diente de ajo
- 15 g de cilantro
- 20 g de aceite
- 450 g de caldo de verduras
- 2 cditas de sal gruesa
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 170 g de arroz, lavado
- 1 chile serrano, sin rabo
- 4 hojas de epazote
- ½ cucharadita de sal fina
-
400
g de tempeh
lub 400 g de soya texturizada, hidratada
Albóndigas
- 80 g de zanahoria, pelada y en trozos
- 50 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de cilantro
- 5 g de hierbabuena fresca
- 2 cditas de sal gruesa
- 2 pizcas de comino en polvo
- 50 g de tomate verde
- pan molido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1008 kJ / 240 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzos con nopales
50 min
Panqué de plátano (vegano y sin gluten)
1 godz. 30 min
Sopa de garbanzos (Revithia)
1 godz. 40 min
Empanadas de soja
20min
Arroz Boliviano
45 min
Sopa de cebolla vegana
35min
Entomatadas de tempeh
1h 5min
Pan francés vegano
30 min
Hot cakes veganos
20min
Mole Express
50 min
Hamburguesas de tofu
8h 10min
Pozole de setas
1 godz.