Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso manchego
Salsa tatemada
- 250 g de jitomate, en cuartos
- 10 g de chile serrano, sin rabo
- 85 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 15 g de cilantro
- 25 g de aceite vegetal
- 100 g de puré de tomate
- ½ cucharadita de sal fina
Huevos cazuela
- 8 huevos
- aceite de oliva
- sal fina
- pimienta negra molida
- crema ácida
- cilantro, sólo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1268 kJ / 302 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Huevos en cazuela
35 Min
Entomatadas de pollo
40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 Min
Agua de Horchata
10 min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1h 10min
Chilaquiles rojos
25 Min
Huevos motuleños
45 Min
Pastel azteca
1h 20min
Sopa de tortilla
25 Min
Rajas con queso
25 Min
Enchiladas suizas
1 Std.