Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de queso manchego, en cubos
- 40 g de chile chipotle adobado, o al gusto
- 190 g de queso crema, en cubos
- 200 g de crema
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 1 cdita de pimienta negra recién molida, o al gusto
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 100 g de agua
- 250 g de granos de elote amarillo congelados
- 250 g de champiñones, en cuartos
- 5 - 6 pechugas de pollo, deshuesadas y sin piel, en cubos grandes de 5 cm
- 8 rebanadas de jamón, en cuadros
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 945 kJ / 225 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 305 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado al horno con camarones, verduras y arroz basmati TM6
1h
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pastel azteca
1 godz. 20 min
Pastel de carne
40min
Pollo con crema de chipotle adobado
40min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1h
Pastel azteca
1h
Pollo al cilantro
35min
Crepas florentinas de pollo
1h 10min
Tostadas de rajas con pollo
40min
Pechugas a la reina
35min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min