Torta di castagne integrale

Torta di castagne integrale

3.7 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette

Składniki

  • burro q.b.
  • 220 g di farina integrale + q.b.
  • 400 g di castagne lessate e spellate (vedere consigli)
  • 100 g di mandorle pelate
  • 10 g di cacao amaro in polvere
  • 190 g di zucchero di canna
  • 3 uova
  • 150 g di latte
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • 1 bustina di zucchero vanigliato
  • 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
  • 1 cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 7.4 g
Kalorie 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 17.4 g
Błonnik 4.7 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...