Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 220 g di farina integrale + q.b.
- 400 g di castagne, lessate e spellate (vedere consigli)
- 100 g di mandorle pelate
- 10 g di cacao amaro in polvere
- 190 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 150 g di latte
- 120 g di olio extravergine di oliva
- 1 bustina di zucchero vanigliato
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di vaniglia burbon in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7.4 g
- Węglowodany
- 40.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
Alternatywne przepisy
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.
Torta di carote con farina di riso
1 Std.
Crêpes di farina di castagne con composta di mele
1 Std.
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Rotolo ai fichi
2h 25min
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1 Std. 10 Min
Pane alle castagne
4 Std.
Torta d'avena e frutta secca al vapore
1 Std. 20 Min
Torta integrale al profumo di agrumi
1 Std.
Torta di zucca con farina di farro
55 Min
Torta integrale di mele
45min