Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
- 2 cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
-
250
g di chicchi di farro perlato
lub 250 g di frumento in grani perlato - 1250 g di acqua
-
10
g di miele (opcjonalnie)
lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, sbriciolato - 50 g di farina di forza
- 10 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di semi di girasole
lub 60 - 80 g di semi misti - farina di forza, q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane integrale ai semi vari
4sa 10 dk
Pane di segale
3 Std. 20 Min
Pane rustico ai semi
1h 30min
Grissini integrali al rosmarino
2 godz. 50 min
Pane ai cereali con i semi
3h 10min
Pagnotta di farro e semi di zucca
3u. 40min
Pane all'orzo
2h 45min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane integrale in cassetta
4h
Pane di grano saraceno
2sa 35 dk
Pane di avena con semi di zucca
3 Std. 50 Min
Filoncini di avena e olive taggiasche (vegan)
4h