Pane integrale al vapore

Pane integrale al vapore

4.4 72 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 fette

Składniki

  • 1 cucchiaio di burro per imburrare
  • 2 cucchiai di semola di grano duro per infarinare
  • 250 g di chicchi di farro perlato
    250 g di frumento in grani, perlato
  • 1250 g di acqua
  • 10 g di miele (opcjonalnie)
    10 g di melassa di barbabietola da zucchero
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, sbriciolato
  • 50 g di farina di forza
  • 10 g di aceto balsamico
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di semi di girasole
    60 - 80 g di semi misti
  • farina di forza q.b. per spolverizzare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 98 kcal / 409 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...