Cheesecake al cioccolato bianco

Cheesecake al cioccolato bianco

4.8 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Base
  • 300 g di biscotti secchi tipo digestive
  • 80 g di burro a temperatura ambiente a pezzi
Crema
  • 500 g di formaggio fresco spalmabile
  • 250 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 250 g di latte intero
  • 40 g zucchero
  • 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Terminare la preparazione
  • 100 g zucchero
  • 100 g di acqua
  • 100 g di vino dolce tipo moscato
  • 3 fogli di gelatina (4 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 100 g di uva bianca gli acini a metà e senza semini
  • 100 g di uva nera gli acini a metà e senza semini

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 7 g
Kalorie 1991 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...