Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di pistacchi al naturale sgusciati non salati
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di zucchero
- 10 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10h 20 min
Gelato semplice alla nocciola
6h 30min
Gelato al cioccolato bianco
10h 20 min
Gelato al limone
8hod. 20min
Stracciatella
10 godz. 25 min
Gelato alla nocciola senza uova
10h 20 min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato al cocco
10h 20 min
Gelato allo yogurt
10h 20 min
Gelato al cioccolato senza uova e lattosio
10h 20 min
Gelato pistacchio e mandorle
8h 30 min.
Gelato cioccolato e menta
10 godz. 25 min