Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per spolverizzare
- 120 g di cioccolato al latte a pezzi
- 4 uova
- 240 g di zucchero
- 125 g di yogurt naturale bianco, non dolcificato
- 120 g di olio di semi di girasole
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di mandorle a lamelle (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1473.4 kJ / 352.2 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta ricotta e cioccolato
55min
Torta morbida con frutta secca e cioccolato
1 Std. 15 Min
Torta al cocco
1 Std.
Torta di carote
1h 10min
Torta allo yogurt
40min
Torta di nocciole
50min
Torta soffice alla ricotta e al cioccolato
55min
Torta noci e cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta stracciatella
50min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e yogurt
1 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.