Urządzenia i Akcesoria
Torta di mele, cannella e mandorle
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 fette
Składniki
-
3 mele
-
1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
-
2 cucchiaino di cannella in polvere + q.b.
-
180 g di farina integrale
-
100 g di zucchero di canna integrale
-
150 g di olio di semi di mais possibilmente spremuto a freddo
-
150 g di latte intero
-
15 g di lievito in polvere per dolci
-
10 - 20 g di mandorle a scaglie
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 fetta
Białko
2.7 g
Kalorie
958 kJ /
229 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cucina equilibrata
5 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Torta di carote
1 godz. 10 min
Torta ai cachi e amaretti
1 godz.
Torta carote e mele
1 godz. 30 min
Torta di segale con mele e nocciole
1 godz.
Torta di fichi e nocciole
45 min
Torta integrale di mele
45 min
Plumcake alle mele
1 godz.
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1 godz.
Torta alle mandorle e carote
1 godz. 5 min
Torta di mele e nocciole
1 godz.
Torta di mele e mandarini
1 godz.