Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 mele
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 2 cucchiaino di cannella in polvere + q.b.
- 180 g di farina integrale
- 100 g di zucchero di canna integrale
- 150 g di olio di semi di mais, possibilmente spremuto a freddo
- 150 g di latte intero
- 15 g di lievito in polvere per dolci
- 10 - 20 g di mandorle a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30 min
Torta integrale al profumo di agrumi
1h
Torta integrale di mele
45min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta ai cachi e amaretti
1h
Torta di castagne integrale
1h 30 min
Torta zucca, cocco e arancia
1h 30 min
Torta di mele e mandarini
1h
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Torta carote e mele
1h 30 min
Torta alle mandorle e carote
1hod. 5min
Torta di mele e nocciole
1h