粄粽

粄粽

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 個

Składniki

準備粽葉
  • 粽葉
    30 片
餡料
  • 蘿蔔乾 ,切約3公長,泡水15分鐘,中途換水兩次,瀝乾
    30 克
  • 紅蔥頭 ,去皮
    30 克
  • 50 克
  • 蝦米 ,洗淨泡水約5分鐘,瀝乾
    2 大匙
  • 乾香菇 ,泡水至軟,切丁(約1公分)
    5 - 6 朵
  • 豬絞肉 ,粗絞肉
    250 克
  • 蠔油
    1 大匙
    醬油膏
  • ½ 茶匙
  • 鹽 (opcjonalnie)
    5 克
  • 醬油
    30 克
  • 白胡椒粉
    ¼
  • 五香粉
    ¼
粄糰
  • 糯米粉
    600 克
  • ,至成糰即可
    30 克
  • 1400 - 1500 克
  • 30 克
  • 5 克
  • 1 大匙
組裝和蒸煮
  • ,少許
  • 800 克

Wartości odżywcze na 12 個

Kalorie 3351.2 kcal / 14008.1 kJ
Białko 95 g
Tłuszcz 89.9 g
Węglowodany 527.5 g
Błonnik 14.3 g
Tłuszcz nasycony 284.1 g
Sód 5969.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...