Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brandteig
- 250 g Wasser
- 130 g Butter, in Stücken
- 2 Prisen Salz
- 3 TL Zucker
- 200 g Weizenmehl, glatt
- 5 Eier (Größe M)
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
- 200 g Sauerrahm
- 20 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
-
10
Marillen, eingemacht, halbiert, gut abgetropft
lub 10 Pfirsiche, aus der Dose, halbiert, gut abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1485 kJ / 354 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Punschsterne
2j 10 menit
Marzipanschnitten
3h 10min
Linzerkipferl
1h 50min
Mokka-Nuss-Stangerl
2 godz. 25 min
Haselnussbusserl
9 Std. 30 Min
Zitronenküsse
2h 45 min
Weihnachtsmandeln
20 min
Schokolade-Nougat-Konfekt
1j
Schwarzes Osterschaf
2h 15 min
Erdbeer-Topfen-Strudel
3u. 5min
Topfenmäuse
1j
Schokomousse-Biskuitroulade
2j 30 menit