Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Milch und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g brauner Zucker
- 500 g Weizenmehl Type 550
- 100 g Butter, davon 80 g weich, in Stücken, und 20 g in Flöckchen, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 Prise Salz
- 30 g Mandelstifte zum Bestreuen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1079 kJ / 258 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Möhrenbrot
2 godz.
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Irisches Buttermilchbrot
45 min
Quarkstuten
1 Std. 20 Min
Sonntagsstuten
2sa 25 dk
Quarkstuten
1 godz. 30 min
Schwarzbrot
3h
Rosinenstuten
3h
Ontbijtkoek (Frühstückskuchen)
1 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Schwarzbrot mit Sonnenblumenkernen
3h
Ostfriesisches Rosinenbrot / Krinstuut
4 Std. 15 Min