Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl
TM31 TM5 TM6

Kartoffelcremesuppe mit Knoblauch-Kresse-Öl

4.6 (160 ocen)

Składniki

  • 50 g Bergkäse, in Stücken
  • 2 Knoblauchzehen
  • 1 Pck. Kresse
  • 40 g natives Olivenöl
  • 500 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
  • 300 g Kohlrabi, in Würfeln (ca. 2-3 cm)
  • 600 g Wasser
  • 200 g Milch
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Pfeffer

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
940 kJ / 225 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy