Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sour cream pastry
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 120 g sour cream
Lemon curd filling
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
- fresh berries of choice, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 422.3 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Fruity pear mince tarts
2h 30 min
Red and green Christmas shortbread
2h 20 min
Choux pastry
2h
Sultana, apple and custard scrolls
4 Std. 30 Min
Edna's lemon curd tea cakes
30 min
Classic lemon tart
3h 10min
Lemon meringue tarts
25h 30min
Sticky date pudding
1h 30min
Lemon curd (TM6)
15min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Buttermilk scones
35 min