Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sour cream pastry
- 250 g plain flour, plus extra to dust
- 200 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 120 g sour cream
Lemon curd filling
- 240 g white sugar
- 150 g freshly squeezed lemon juice
- 120 g unsalted butter, cut into pieces
- 3 eggs
- fresh berries of choice, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 422.3 kJ / 100.5 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 6.1 mg
Alternatywne przepisy
Red and green Christmas shortbread
2h 20 min
White chocolate and strawberry trifle
25 Std.
Lemon meringue pie
3h
Lemon meringue tarts
25h 30min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40min
Almond shortbread biscuits
2h 10 min
Caribbean carrot cake
2h 10 min
Classic lemon tart
3h 10min
Lamington swiss roll
25h 40min
Portuguese-style custard tarts
40min
Buttermilk scones
35min
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min