Crispy turkey and lentil meatballs

Crispy turkey and lentil meatballs

4.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • stale white bread cut into pieces
    50 g
  • milk for soaking the bread
    30 - 50 g
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • turkey breast fillet, skinless cut into pieces
    300 g
  • lentils, canned drained (weight after draining) (see tip)
    150 g
  • eggs
    2
  • pancetta cut into pieces
    50 g
    50 g bacon, cut into pieces
  • fine salt
    1 pinch
  • plain flour
    80 g
  • oil for deep-frying

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 377 kcal / 1577 kJ
Białko 21.5 g
Tłuszcz 26.7 g
Węglowodany 13.5 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...