Wersje kompatybilne
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut chocolate spread
- 150 g raw hazelnuts, skins on
- 40 g raw cacao powder
- 100 g pure maple syrup
- 100 g full cream milk
Cupcakes
- 130 g raw hazelnuts, skins on
- 60 g buckwheat flour (see Tips)
- 40 g raw cacao powder (see Tips)
- 2 tsp baking powder (see Tips)
- ⅛ tsp stevia extract powder (optional)
- 70 g extra virgin olive oil
- 120 g pure maple syrup
- 2 eggs
- 80 g milk
- 100 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Icing
- 1 avocado, ripe, flesh only
- 90 g pure maple syrup
- 30 g raw cacao powder
- 80 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224.4 kJ / 291.5 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Bliss ball rocket skewers
30 min
Chocolate chip muffins
40 min
Carrot poppy seed muffins
1h 15 min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10min
Chocolate cake with lime cream
1h 5 min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Two-layer chocolate cake
3h 20 min
Chocolate cupcakes
1h 20 min
Dark chocolate frosting
10min
Quinoa choc-chip biscuits
35 min
Basic chocolate cupcakes
40 min
Too easy chocolate cake
50 min