Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing

Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing

3.9 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions

Składniki

Hazelnut chocolate spread
  • raw hazelnuts skins on
    150 g
  • raw cacao powder
    40 g
  • pure maple syrup
    100 g
  • full cream milk
    100 g
Cupcakes
  • raw hazelnuts skins on
    130 g
  • buckwheat flour (see Tips)
    60 g
  • raw cacao powder (see Tips)
    40 g
  • baking powder (see Tips)
    2 tsp
  • stevia extract powder (optional)
    ⅛ tsp
  • extra virgin olive oil
    70 g
  • pure maple syrup
    120 g
  • eggs
    2
  • milk
    80 g
  • hazelnut chocolate spread (see Tips)
    100 g
Icing
  • avocado ripe, flesh only
    1
  • pure maple syrup
    90 g
  • raw cacao powder
    30 g
  • hazelnut chocolate spread (see Tips)
    80 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 79.6 mg
Białko 6.3 g
Kalorie 1224.4 kJ / 291.5 kcal
Tłuszcz 22.2 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 15.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...