Wersje kompatybilne
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hazelnut chocolate spread
- 150 g raw hazelnuts, skins on
- 40 g raw cacao powder
- 100 g pure maple syrup
- 100 g full cream milk
Cupcakes
- 130 g raw hazelnuts, skins on
- 60 g buckwheat flour (see Tips)
- 40 g raw cacao powder (see Tips)
- 2 tsp baking powder (see Tips)
- ⅛ tsp stevia extract powder (optional)
- 70 g extra virgin olive oil
- 120 g pure maple syrup
- 2 eggs
- 80 g milk
- 100 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
Icing
- 1 avocado, ripe, flesh only
- 90 g pure maple syrup
- 30 g raw cacao powder
- 80 g hazelnut chocolate spread (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224.4 kJ / 291.5 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 79.6 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1 Std. 25 Min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10min
Butterfly cakes
1hod.
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Birthday present cake
4 Std.
Gluten free birthday sponge cake
1hod. 10min
Vanilla honey cupcakes
1 Std. 20 Min
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Vanilla frosting
1 Std. 35 Min
Gluten free waffles with maple bacon
1hod.