Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g water
- 1 zakje gedroogde gist (11 g)
-
500
g broodmeel en iets meer om te bestuiven
lub 500 g patisserie bloem en iets meer om te bestuiven - 1 tl suiker
- 2 tl zout
- 15 g olijfolie
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 7739 kJ / 1852 kcal
- Białko
- 51.3 g
- Węglowodany
- 363.1 g
- Tłuszcz
- 21.55 g
- Błonnik
- 18.2 g
Alternatywne przepisy
Basis brooddeeg
5 dk
Boerenbrood
2 godz.
Snel brood
1h 15 min
Ontbijt gebak
40 min
Tonijnkroketten
1 godz. 30 min
Vijfzadenbrood
1 godz. 50 min
Mini Fougasse
Brak ocen
Kruidenboter flatbreads
35 min
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1 godz. 45 min
Vruchtenroomijs
5 dk
Melkbrood
2h 20min
Brood
3h