Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
De pasta
- 120 g melk
- 30 g boter, in stukken
- 50 g suiker
- 15 g verse gist, verkruimeld
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 250 g bloem
De kaneelvulling
- 80 g gedroogde vruchten mengeling
- 60 g hazelnoot- en chocoladepasta
- 25 g melk
- ¼ - ½ tl kaneelpoeder
Het glazuur
- 80 g poedersuiker
- 20 g melk
- 1 - 2 druppels vers geperst citroensap
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 905.7 kJ / 216.5 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 11.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amerikaanse pannenkoeken
40min
Marmercake
2sa
Zweedse worteltaart
2sa
Zoete of hartige pannenkoeken
Brak ocen
Kipspiesjes met citroendressing en zomerse salade
30 dk
Drie kaas pides
1h 40min
Rassolnik (gepekelde augurken soep)
1 Std. 20 Min
Cassoulet van bonen met walnotenpesto
4 Std. 30 Min
Sous-vide miso aubergine
2 Std. 45 Min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30 dk
Flatbread gevuld met mozzarella
45 dk
Worteltaart
2sa