Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca de ovo
- 300 g farinha tipo 65
- 3 ovos
Pappardelle
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 20 g manjericão fresco, só as folhas
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 2 c. chá de sal
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 6 dentes de alho
- 100 g tomate-cereja vermelho cortado em quartos
- 100 g tomate-cereja amarelo cortado em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 424 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vazia com chimichurri
2 Std.
Salada de alface com molho caesar
10min
Risoto ao limone com abobrinhas no vapor
25min
Crocante de chocolate
Brak ocen
Gelado de chá verde
8 godz.
Filé de peru recheado com damascos
2小时 25 分钟
Picadinho
40min
Manteiga de coco
Brak ocen
Cebola picada
5 dk
Maionese sem ovo
10min
Fakes moutzentra (lentilhas com arroz)
45 Min
Gelo picado
5 dk