Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa fresca de ovo
- 300 g farinha tipo 65
- 3 ovos
Pappardelle
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 20 g manjericão fresco, só as folhas
- Água q.b. p/ cozer a massa
- 2 c. chá de sal
- 50 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 6 dentes de alho
- 100 g tomate-cereja vermelho cortado em quartos
- 100 g tomate-cereja amarelo cortado em quartos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 424 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi enformado
3u. 45min
Bobó de camarão
45 min
Sushi descomplicado
45 min
Sushi fingido
30min
Massa fresca de grão com espinafres e ricota
50min
Mistura chai e chai latte
15min
Rolos de vegetais e gambas
1u.
Gyozas de porco com molho de soja
45 min
Calulu de peixe
40min
Vazia com chimichurri
2u.
Sushi em taça
30min
Moqueca de peixe e farofa
50min