Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- Butter zum Einfetten
- 200 g Mandeln
- 30 g Buchweizen
- 250 g Möhren, in Stücken
- 3 Eier
- 100 g Honig
- 1 Prise Salz
- 2 EL geriebene Orangenschale
- ½ Pck. Backpulver
- 70 g Maismehl
Füllung
- 500 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 80 g Orangensaft
- 20 g Orangenlikör
- 1 Pck. gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) von Dr. Oetker (2 Beutel à 15 g, glutenfrei)
- 30 g Honig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1036 kJ / 247 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1 Std. 30 Min
Tropische Orangentorte
2 Std. 40 Min
Biskuit
1 Std. 30 Min
Limetten-Kokos-Frischkäse-Torte
3 Std. 50 Min
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4h 10min
Zitronen-Gugelhupf
1小时 15 分钟
Mango-Möhren-Torte
2 Std. 30 Min
Marmorkuchen (glutenfrei)
1 Std. 10 Min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3hod.
Mandel-Vanille-Torte
2 Std.
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min