Orangen-Möhren-Torte

Orangen-Möhren-Torte

3.4 52 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter zum Einfetten
  • Mandeln
    200 g
  • Buchweizen
    30 g
  • Möhren in Stücken
    250 g
  • Eier
    3
  • Honig
    100 g
  • Salz
    1 Prise
  • geriebene Orangenschale
    2 EL
  • Backpulver
    ½ Pck.
  • Maismehl
    70 g
Füllung
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    500 g
  • Orangensaft
    80 g
  • Orangenlikör
    20 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine) von Dr. Oetker (2 Beutel à 15 g, glutenfrei)
    1 Pck.
  • Honig
    30 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 247 kcal / 1036 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...