Urządzenia i Akcesoria
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz.
20 Stücke
Składniki
-
Haselnüsse300 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten325 g
-
Buchweizen200 g
-
Orange Bio, ¼ der Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Salz1 Prise
-
Zucker180 g
-
Eier5
-
Weinstein-Backpulver (15 g), glutenfrei1 Pck.
-
Zimt1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
1322 kJ /
316 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nusskuchen
1 godz.
Mandelboden
1 godz. 45 min
Mandel-Mohn-Strudel mit Marzipan
2 godz. 45 min
Ruck-Zuck-Kuchen
1 godz. 15 min
Marmorkuchen (glutenfrei)
1 godz. 10 min
Honigkuchen
1 godz.
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min
Nuss-Kokos-Schnitten (vegan)
1 godz. 15 min
Orangen-Mandel-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 5 min
Apfel-Walnuss-Kuchen
1 godz. 30 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2 godz.
Lebkuchen-Gugelhupf
1 godz. 20 min