
Urządzenia i Akcesoria
咖哩軟殼蟹
Przygotowanie 4 godz.
Czas całkowity 5 godz. 15 min
6 人份
Składniki
-
軟殼蟹 洗淨;清除內臟6 隻
-
麵粉50 克
-
蛋 打散2 顆
-
地瓜粉50 克
-
大薏仁 浸泡4小時、瀝乾水份150 克
-
馬鈴薯 (約200克),切小塊1 顆
-
油15 克
-
洋蔥 切塊85 克
-
紅蘿蔔 切塊80 克
-
高湯 (雞高湯或大骨高湯)500 克
-
泰式綠咖哩醬 (或泰式黃咖哩醬)35 克
-
糖¼ 茶匙
-
椰漿50 克
-
筊白筍 切塊(約3公分)80 克
-
新鮮四季豆 切段80 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
331 kcal /
1385 kJ
Białko
19.8 g
Tłuszcz
7.2 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

台灣四季好味道
70 Przepisów
Tajwan
Tajwan