Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- butter, for greasing
- 60 g caster sugar
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- ½ tsp cream of tartar
- 40 g cornflour
- 20 g plain flour
- 2 eggs, room temperature and separated
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 tbsp water, hot
Berry coulis
- 300 g frozen raspberries
- 120 g caster sugar
- 30 g lemon juice
Berry cream
- 8 titanium strength gelatine leaves
- water, cold, for soaking
- 600 g pouring (whipping) cream
- 300 g strawberries, hulled and cut into halves lengthways
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 876.3 kJ / 208.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 47.3 mg
Alternatywne przepisy
Cheesecake with meringue topping
3 godz. 30 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Apple crumble meringue slice
2 Std. 45 Min
Chocolate salted caramel petit fours
7 Std. 10 Min
Cheese and bacon hedgehog
24h 30min
Caramel vanilla bourbon sauce
40 Min
Decadent dark chocolate brownies
2 godz. 15 min
Quiche Lorraine
45 Min
Buttercream icing
10min
Damper with golden syrup butter
40 Min
Layered Jaffa® slice
2 Std. 30 Min
Pinwheel biscuits
26 Std. 40 Min