
Urządzenia i Akcesoria
Berry marshmallow slice
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 portions
Składniki
Sponge cake
-
butter for greasing
-
eggs room temperature and separated2
-
caster sugar60 g
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
cream of tartar½ tsp
-
cornflour40 g
-
plain flour20 g
-
natural vanilla extract½ tsp
-
water hot1 tbsp
Berry coulis
-
frozen raspberries300 g
-
caster sugar120 g
-
lemon juice30 g
Berry cream
-
titanium strength gelatine leaves8
-
water cold, for soaking
-
pouring (whipping) cream (see Tip)600 g
-
strawberries hulled and cut into halves lengthways300 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
208.6 kcal /
876.3 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
17.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
47.3 mg