和風涼拌山茼蒿
TM31 TM5 TM6

和風涼拌山茼蒿

4.5 (4 oceny)

Składniki

  • ½ 大匙 鹽
  • 2515 克 水 (含烹煮和冷卻用水)
  • 300 克 山茼蒿, 切段
  • 30 克 日式醬油
  • 5 克 蘋果醋
  • 10 克 味醂
  • 30 克 海帶芽, 以熱水泡開
  • 1 茶匙 白芝麻
  • 蔥, 少許,切蔥花

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
176 kJ / 42 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
4.9 g
Tłuszcz
0.8 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy