Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ 大匙 鹽
- 2515 克 水 (含烹煮和冷卻用水)
- 300 克 山茼蒿, 切段
- 30 克 日式醬油
- 5 克 蘋果醋
- 10 克 味醂
- 30 克 海帶芽, 以熱水泡開
- 1 茶匙 白芝麻
- 蔥, 少許,切蔥花
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 176 kJ / 42 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.4 g