Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g grãos de trigo
- 400 g água
-
30
g fermento biológico fresco
lub 3 c. chá de fermento biológico seco (12 g) - 120 g buttermilk (leitelho)
- 150 g farinha de trigo, mais q.b. polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 1 c. chá de malte em pó (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pão de lavrador
16h 15 min
Pão recheado com abobrinha e tomate seco
Nessuna valutazione
Pão de leite com crumble de pera e noz -TM5
Nessuna valutazione
Seitan Wellington com legumes a vapor
1h 45min
Pão de centeio e banha
16h 10 min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Soufflé de queijo
50min
Sorvete de baunilha
Nessuna valutazione
Sorbet de frutas
5min
Sopa cremosa de abobrinha
25min
Pitas integrais com legumes antioxidantes
1h 45min
Massa de piza com descarte de massa-mãe
4h 10min