Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g grãos de trigo
- 400 g água
-
30
g fermento biológico fresco
lub 3 c. chá de fermento biológico seco (12 g) - 120 g buttermilk (leitelho)
- 150 g farinha de trigo, mais q.b. polvilhar
- 2 c. chá de sal
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 1 c. chá de malte em pó (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Pão de lavrador
16h 15 min
Bijoux de trigo e centeio
15sa 20 dk
Pães de girassol e linhaça
20h 10min
Pão branco
15h
Pão rústico suíço
25h 20 min
Pão Venezia
17 Std. 10 Min
Sonhos
1 Std. 10 Min
Broa de milho
2 godz. 20 min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Pão rústico
2 Std.
Pão de cinco sementes
1h 50min
Compota de Morango
1 godz. 5 min