Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 250 g água
- 250 g espinafres congelados
- 15 g chalota
- 20 g manteiga
- 200 g queijo ricota
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta preta
Massa
- 300 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 100 g sêmola de trigo duro
- 4 ovos
- 10 g azeite
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1090.2 kJ / 260.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 348.1 mg
Alternatywne przepisy
Iogurte grego na Varoma
13hod.
Panadinhos de legumes e aveia
1h 10min
Bolachas de Parmesão e ervas
1h 35 min
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1h 40min
Iogurte Natural
10h 5 min
Ovos coreanos marinados
30min
Bolo pão de mel
50min
Bobó de camarão
1h 20min
Lombo de porco à brasileira
2h 25min
Vinho quente
25min
Leite condensado
15min
Coxas de galinha teriyaki
2h