Caldo de legumes

Caldo de legumes

5.0 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porções

Składniki

  • queijo parmesão (opcjonalnie) cortado em pedaços (3 cm)
    50 g
  • salsão cortado em pedaços
    200 g
  • cenoura cortada em pedaços
    250 g
  • cebola cortada em metades
    100 g
  • tomate cortado em pedaços
    100 g
  • abobrinha cortada em pedaços
    150 g
  • dente de alho
    1
  • cogumelos frescos
    50 g
  • folha de louro seco (opcjonalnie)
    1
  • ervas aromáticas variadas (ex.: manjericão, sálvia, alecrim), só as folhas
    6 ramos de
  • salsinha fresca
    4 talos de
  • sal grosso
    120 g
  • vinho branco seco
    30 g
    30 g água
  • azeite
    1 c. sopa de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 88.8 kcal / 371 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 5.7 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...