Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão, cortado em pedaços (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g salsão, cortado em pedaços
- 250 g cenoura, cortada em pedaços
- 100 g cebola, cortada em metades
- 100 g tomate, cortado em pedaços
- 150 g abobrinha, cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 50 g cogumelos frescos
- 1 folha de louro seco (opcjonalnie)
- 6 ramos de ervas aromáticas variadas (ex.: manjericão, sálvia, alecrim), só as folhas
- 4 talos de salsinha fresca
- 120 g sal grosso
-
30
g vinho branco seco
lub 30 g água - 1 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 371 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Ragú de carne
45 Min
Pasta de grão de bico (homus)
40 Min
Menu de Sopa de ervilha e gengibre, Salmão com limão siciliano, brócolis e batatas
45 Min
Caramelos
2 Std.
Espuma de frutas vermelhas
10 min.
Compota de Morango
1 Std. 5 Min
Molho pesto de manjericão
10 min.
Purê de batata
50 Min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55 min.
Risoto com queijo parmesão
30 Min
Caldo de carne
45 Min
Claras em neve
5 Min