Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão, cortado em pedaços (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g salsão, cortado em pedaços
- 250 g cenoura, cortada em pedaços
- 100 g cebola, cortada em metades
- 100 g tomate, cortado em pedaços
- 150 g abobrinha, cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 50 g cogumelos frescos
- 1 folha de louro seco (opcjonalnie)
- 6 ramos de ervas aromáticas variadas (ex.: manjericão, sálvia, alecrim), só as folhas
- 4 talos de salsinha fresca
- 120 g sal grosso
-
30
g vinho branco seco
lub 30 g água - 1 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 371 kJ / 88.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 4.8 g
- Błonnik
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1h
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Caramelos
2h
Chutney de cebola roxa
24h
Espuma de frutas vermelhas
10 min
Sorvete de chocolate
12j
Sorbet de frutas
5 menit
Molho pesto de manjericão
10 min
Risoto com queijo parmesão
30 min
Caldo de carne
45 min
Sopa cremosa de abobrinha
25 min