Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 280 g água
- 15 g fermento biológico fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de azeite de oliva
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Massa de pizza napoletana
Brak ocen
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Framboesa Spritz
Brak ocen
Biscoito natalino
2h 35min
Leite condensado
15 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 godz. 10 min
Creme de milho verde
25 min
Polenta
40 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Creme de pupunha e queijo brie
45 min
Pão pitta
2h
Brioche
8 godz.