Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g açúcar
- 30 g amêndoa
- 200 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços, mais q.b. para untar
- 340 g farinha de trigo
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
-
1 ½
c. chá de açúcar baunilhado, caseiro
lub 1 c. chá de extrato natural de baunilha
Recheio de limão
- 150 g açúcar
- 3 - 5 limões sicilianos, preferencialmente orgânicos, raspas e suco
- 1 ovo
- 4 gemas de ovo
- 100 g manteiga, sem sal, cortada em pedaços
Cobertura de merengue
- 160 g açúcar
- 4 claras de ovo
- 1 pitada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2178 kJ / 521 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de legumes com tirinhas de frango
45min
Bolo de carne
1 godz. 5 min
Pudim de tapioca com abacaxi
1 Std. 25 Min
Bolo nega maluca
1 godz. 5 min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Ragú de carne
45min
Bifinhos acebolados com cerveja, purê de mandioquinha e vagem ao vapor
1 Std.
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Bolo de reis
1 godz. 5 min
Bolachas de queijo
2 Std. 30 Min
Brioche
8h