Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de nata (35% de grasa)
- 250 g de leche entera
- 70 g de azúcar
- 25 g de maicena
- 100 g de jarabe de menta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3.46 g
- Węglowodany
- 37.38 g
- Tłuszcz
- 20.44 g
- Błonnik
- 1.76 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40 Min
Florentinos
1h 15min
Helado de chocolate
12h
Helado de vainilla
12h
Rocas de chocolate heladas
1h 20 min
Helado de gianduja
8 Std. 15 Min
Helado de chocolate y pasas al brandy
5h
Helado de mascarpone con salsa de frambuesas
4h
Helado de menta y chocolate
8 Std. 30 Min
Helado de sabayón
8 Std. 15 Min
Fudge de chocolate y pistachos
2 Std. 10 Min
Helado de toffee
4h 30 min