Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de azúcar
- 2 - 3 trozos de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
- 120 g de leche
- 30 g de manteca
- 15 g de levadura prensada fresca
- 1 yema de huevo
- 300 g de harina 000
- 1 pellizco de sal
- 150 g de crema de cacao y avellanas
- 2 - 3 huevos de chocolate
- 1 trozo de chocolate negro (70% de cacao) (para hacer virutas)
- 1 trozo de chocolate blanco (para hacer virutas)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2274 kJ / 544 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel de chocolate con 2 ingredientes
1h
Ñoquis de remolacha con pesto de rúcula y almendras
1h 20 min
Alfajores de nuez
1h
Magdalenas de zanahoria y cacao
Brak ocen
Mousse de cacao y palta
5 Min
Grisinis trenzados
2 godz. 30 min
Tarta Pascualina (sin gluten)
2 godz.
Block de avellanas y cacao
2h 25min
Torta de chocolate merengada
1 Std. 10 Min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Pan dulce navideño
1h 40 min
Entraña al chimichurri
30 min