Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di zenzero
- 115 g di burro a pezzi
- 175 g di zucchero di canna
- 4 cucchiai di sciroppo di acero
- 340 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio colmo di zenzero in polvere
- 1 cucchiaio di bicarbonato di sodio
- 1 uovo, sbattuto
Ghiaccia reale
- 450 g di zucchero
- 4 albumi pastorizzati
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 201 kJ / 48 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 9.7 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glassa al burro
10 Min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Macaron al cioccolato
24h
Devil's food cake (Torta del Diavolo)
5u.
Éclair come un Paris-Brest
5u.
Torta pan di zenzero e cioccolato
1 Std. 40 Min
Glassa di zucchero
10 Min
Slitta di Natale di pan di zenzero
25h 30 min
Mattoni di pan di zenzero
2 Std. 35 Min
Stelle di pan di zenzero
1h 35min
Biscotti allo zenzero
45 min
Biscotti da appendere
3h 10 min