Wersje kompatybilne
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 200 g di burro a pezzi
- 170 g di zucchero
- ½ cucchiaino di essenza di vaniglia
- 2 uova
- 100 g di banane (2 banane), la polpa schiacciata
- 130 g di latte
- 1 cucchiaio di aceto
- 250 g di farina tipo 00
- 50 g di cacao in polvere
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa alla ricotta
- 180 g di zucchero
- 75 g di ricotta
- 50 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di essenza di vaniglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1967 kJ / 470 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 24.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Torta rustica di pere
2h
Crostata di carote e arance
1 Std. 25 Min
Torta banane e cioccolato
4h 20min
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 Std. 10 Min
Muffin ananas e cioccolato bianco
55min
Torta raw al cioccolato e banana
1h 20min
Torta semplice alle prugne
40min
Torta di pere e vino Porto al vapore
45min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Plumcake alla banana
1h 5min