Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta

Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta

3.9 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Base
  • 200 g di burro a pezzi
  • 170 g zucchero
  • ½ cucchiaino di essenza di vaniglia
  • 2 uova
  • 100 g di banane (2 banane), la polpa schiacciata
  • 130 g di latte
  • 1 cucchiaio di aceto
  • 250 g di farina tipo 00
  • 50 g di cacao in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Glassa alla ricotta
  • 180 g zucchero
  • 75 g di ricotta
  • 50 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di essenza di vaniglia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6.8 g
Kalorie 1967 kJ / 470 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...