Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua
-
1
cucharadita de azúcar
lub 1 cucharadita de melaza de cebada malteada -
20
g de levadura prensada fresca
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada - 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Cobertura
- 200 g de mozzarella fresca cortada en trozos
- harina de fuerza para espolvorear
-
250
g de queso crescenza cortado en trozos
lub 250 g de queso tetilla sin corteza cortado en trozos - 150 - 200 g de rúcula
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 - 3 cucharadas de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 13907 kJ / 3327 kcal
- Białko
- 139.85 g
- Węglowodany
- 299.62 g
- Tłuszcz
- 174.43 g
- Błonnik
- 18.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tozzetti
1 godz. 30 min
Pizza diavola
2 godz. 15 min
Pizza genovesa de cebolla
1 godz.
Pizza marinera
1 godz. 40 min
Pizza de patata con verduras
1h 45min
Pizza cuatro estaciones
1 godz. 30 min
Focaccia con manzana al tomillo
2 godz. 10 min
Focaccia de Puglia
1 godz.
Pizza con tomate y mozzarella frescos
1h 45min
Pizza de verduras asadas
2h 25 min
Pizza cuatro quesos
1 godz. 30 min
Pizza de jamón y champiñones
1h 45min