![Focaccia de Puglia Focaccia de Puglia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B471745-CF84-46DE-8C5F-F6EA83DAACB8/Derivates/85A134B8-4674-4DB7-B1D2-B6C08AAD4E69.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
- 250 g de agua
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 2 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (10 g) - 1 cucharadita de azúcar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para engrasar)
- 350 g de harina de fuerza
- 150 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 2 dientes de ajo
- 200 g de tomates cherry en mitades
- 1 pellizco de orégano seco
- 1 cucharada de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 827 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 668.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coca de verduras
40min
Coca de recapte (Cataluña)
1h 15min
Masa para cocas
1h
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 Min
Focaccia de aceitunas negras
1h 35min
Tarta flambeada alsaciana
1h 5 min
Focaccia con manzana al tomillo
2h 10min
Pizza blanca con rúcula
1h 30min
Coca de endibias
45 Min
Coca de verduras
30 Min
Pizza genovesa de cebolla
1h
Focaccia rellena
4 Std. 20 Min