Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de patata en trozos de 2-3 cm
- 250 g de agua
-
25
g de levadura prensada fresca
lub 2 ½ cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (10 g) - 1 cucharadita de azúcar
- 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para engrasar)
- 350 g de harina de fuerza
- 150 g de harina
- 1 cucharadita de sal
- 2 dientes de ajo
- 200 g de tomates cherry en mitades
- 1 pellizco de orégano seco
- 1 cucharada de sal gorda
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 827 kJ / 197 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 668.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia rellena
4h 20min
Coca de verduras
40 min
Coca de verduras
30 min
Pan de aceitunas
3h
Palitos con sabor a pizza
1h
Bollitos blancos de albahaca y parmesano
2h 50min
Pizza genovesa de cebolla
1h
Masa para cocas
1h
Pizza blanca con rúcula
1 godz. 30 min
Focaccia con manzana al tomillo
2 godz. 10 min
Focaccia de aceitunas negras
1h 35 min.
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 min